Risto

Pitkä työhistoriani lyhyesti…

Aloitin it-myyjänä Gaudeamus Datassa maaliskuussa 1989. Eli siis 22 vuotta it-myyntiuraa on tullut jo täyteen…

Gaudeamus Data oli Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama tietokonekauppa, jonka tehtävänä oli myydä edullisesti laitteita opiskelijoille ja laitoksille. Edustuksessamme oli tuolloin liki kaikki mahdolliset laitemerkit. Kun oppilaitoshinnat poistuivat, ylioppilaskunta myi meidät pois. GD jaettiin kahtia, syntyi kaksi yritystä – Mac&Carry ja Academica. Mac&Carrystä tuli pohjoismainen konserni norjalaisten ja tanskalaisten kanssa. M&C keskittyi Apple -myyntiin ja minä siellä oppilaitosmyyntiin.

Nimenmuutoksen Officelineksi keksivät norjalaiset, Officeline Finland oli aika neutraali nimi, sen aikana vakiinnutimme asemamme markkinoilla. Keväällä 2006 islantilaiset lunastivat Officelinen osakkeet Oslon pörssistä ja niin meistä lopulta tuli Humac-niminen yhteispohjoismainen IT-konserni. Silloin meillä oli toimintaa kaikissa pohjoismaissa, Apple-myymälöitä meillä oli yli 20. Islantilaisen emoyhtiön konkurssin jälkeen suomalainen terve tytäryhtiömme sai uuden kotimaisen omistajan loppuvuonna 2008.

Helmikuussa 2010 irtaannuin GD/Mac&Carry/Officeline/Humac -yritysketjusta ja jatkaa omaa polkuani oman toiminimeni kanssa. Se oli suuri muutos minun elämässäni. Lähtiessäni ostin Humacilta Adobe Connect -liiketoiminnot mukaani. Minusta tuli konsultti ja kouluttaja.

Vielä suurempi päätös ja muutos työuralleni tuli Humacista irtaantumisen jälkeen, kun monet entiset työkaverini irtaantuivat myös Humacista ja heidän yhdessä heidän kanssa päätimme perustaa uuden it-myyntiyrityksen Ilona IT Oy:n. Uusi yritys keskittyy vahvalla osaamisellaan oppilaitosten it-ratkaisuihin, mutta rakentaa myös uljasta B2B-myyntiä. Meille on myös ensiarvoisen tärkeää opettajien omat tietokone- ja ohjelmistohankinnat. Edustamamme ratkaisut ja tuotteet ovat parasta lajissaan, olemme ne itse valinneet ja ne osaamme.

Tmi Ristonline jo kohta 5 v! Perustin oman toiminimeni helmikuussa 2008, jotta voin tarjota asiakkailleni laajemmin tietotaitoani, niin etukäteen tehtävällä konsultoinnilla kuin hankintojen jälkeisellä käyttöönottojen ja koulutuksien toteutuksella.

= Uuden teknologian konsultointi ja koulutus – siinä tiivistettynä.

Alkuun koulutustoimintani oli minulle pääasiassa harrastus, jolloin siihen pystyi paneutumaan suurella innolla. Nyt se on jo vakituinen osa työelämääni, niin paljon verkkokokouksia hankitaan ja käytettään. Nyt saan kehittää itseäni kehittämällä muita!

 

Risto Korhonen

Kasvatustieteiden maisteri, luokanopettaja, Helsingin yliopisto

Perhetiedot:

  • Vaimo + 3 tytärtä, koti Kuopiossa.
  • Harrastuksiani: Perhelogistiikka… Koti (remontointi, puutarha), valo&videokuvaus + editointi, penkkiurheilu, liikunta, tietotekniikka, työ…

Leave a Reply