Se on nyt “online-arvioinnin” aika

Otsikointi web-sivuillani muuttui. Nyt “plagiarismin” sijaan siellä on “online-arviointi”.

Merkittävä muutos siinä, mikä lopulta kuitenkin on tärkeää, kun oppilaat tekevät kirjallisia tehtäviä. Niiden avulla oppilas syventää osaamistaan ja saa ohjaajaltaan sekä palautetta monipuolisesti että arviointia.

Antamalla palautetta opettaja ja oppilas käyvät tehtävästä keskustelua vielä sen palauttamisen jälkeenkin. Palautekeskustelu on oppimishetki, jonka tuntemukset opettaja voi myös arvioida osana lopullista kokonaisarvosanaansa.

 

Turnitinin GradeMark -toiminnot ovat opettajan uusi työkalupakki

Kun opettaja voi antaa palautetta nopeasti, helposti “online”, säästyy häneltä työaikaa. Järjestelmä tulee palautteen antamista selkeillä työkaluilla ja esimerkiksi arvostelutaulukoilla. Palautetta voi antaa myös puhumalla, eli tallentaa ääntä “tehtävävään” online.

Oppilas odottaa varmuudella palautetta ja tutustuu siihen, kun tietää sellaista tulevan. Kun palaute löytyy webistä helposti, niin siihen voi paneutua, tehdä tehtäväänsä korjauksia ja muutoksia, sekä palauttaa tehtävän mahdollisesti uudelleen prosessiin.

Ajatteles, ei enää paksuja paperipinkkoja mukana kotiin viikonlopuksi. Arvioinnin voit tehdä webissä tai tulevaisuudessa myös iPadillä sormeillen.

Kaikki voittaa – oppija oppii, opettajan oppilaat saavuttavat hyviä tuloksia ja oppilaitoksesta valmistuu useampi paremmilla arvosanoilla.

Haluatko kuulla tarkemmin, mistä on kyse?

Ota yhteyttä, niin kerron toki.

PS

Ja by the way, “järjestelmä” tarkistaa automaattisesti myös sen, että oppilaan kirjoittama teksti on hänen omaansa. Ja jos ei ole tai viittaukset ovat puutteellisia, niin järjestelmä nostaa ne esille. Näin virheisiin voidaan puuttua ja korjata ne.

Eli plagiarismiin voidaan helposti puuttua Turnitin -järjestelmällä. Opettajan ei tarvitse olla salapoliisi, antaa Turnitinin kertoa, jos oppija on tekstiä kopioinut suoraan jostakin.

 

 

 

 

Comments are closed.